Loading...

Afscheid Daniël den Hoed

De verhuizing van de Daniël den Hoed kliniek naar de centrumlocatie van het Erasmus MC.

Voor dit project ben ik ongeveer een jaar geleden begonnen met het vastleggen van de overgang van de Daniël den Hoed kliniek naar de centrumlocatie van het Erasmus MC in Rotterdam.
Een begrip op zuid en weinig mensen die deze naam niet kennen.
Voor vele oud medewerkers een aderlating en een emotioneel beladen moment, wanneer de spraakmakende Daniël den Hoed kliniek voor het laatst zijn deuren sluit en leeg en verlaten achter blijft.
Dit bracht mij op bijzondere plekken (in een vrachtwagen waarin patiënten met bed en al vervoerd werden) en gaf mij de mogelijkheid om de warme, persoonlijke verhalen en momenten vast te leggen.

Ik heb de afdelingen, de mensen en vooral de sfeer van de Daniël zo goed mogelijk in beeld proberen te brengen en dat heeft geresulteerd in een prachtig document welke de bijzondere positie van deze kliniek binnen de Rotterdamse samenleving weergeeft.
 

Het boek is hier te bestellen.

Comments

  • Mon, 09/03/2018 - 21:58 reply
    Vanmiddag het boek opgehaald na vorige week het op het scherm bekeken te hebben. Ik ben nog van de vorige eeuw dus een echt boek spreekt mij nog meer aan en ik vind de foto's ook nog mooier over komen. Bedankt!! voor deze mooie herinnering. Groet natascha en groningen van me. Janny de Jong.

Leave a Comment

CAPTCHA
Om spam te voorkomen, stellen we u deze vraag om vast te stellen of u een normale bezoeker bent.